Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Diversen

KLIK OP EEN AFBEELDING VOOR GROTER BEELD!

Have Faith
Golden Haze
Amsterdamn Dream

Na de brand

Een aantal grote branden die Alkmaar te verwerken kreeg (Leen Bakker, Hokatex, busbranden, N.Z.H.) deed mij besluiten brand als thema te nemen voor mijn afstudeerwerk. Met name de chaos die overblijft na zo’n brand inspireerde mij.
Materialen als hout, plastic, glas en staal blijken niet bestand tegen de alles verwoestende kracht van vuur, wind en water.
Het resultaat heb ik geprobeerd vast te leggen door studies op locatie te maken en details daarvan uit te werken in verschillende materialen.

Dit werk is gemaakt in 1992 en alle doeken zijn inmiddels verkocht.

Keramiek

Naast schilderen, tekenen en dichten maakt Arnout ook keramiek. Onderstaand een voorbeeld. ‘Moeder Aarde’, privébezit, niet te koop.

Het penhuisje Canadaplein

Op het Canadaplein in Alkmaar stond eens een zg penhuisje. De gemeente Alkmaar vond dit gebouwtje weinig inspirerend voor wat het ‘cultuurplein’ moest worden. En gaf daarom aan Arnout de opdracht de vier blinde stenen muren van het gebouwtje te beschilderen als ware het vier schilderijen. Omdat graffiti op de loer lag besloot Arnout de hulp in te roepen van de aanwezige daklozen en zwervers die het plein regelmatig frequenteerden. Hij maakte het ontwerp en riep bij een deel van de uitvoering de hulp van deze mensen in. Toen de klus geklaard was hebben Arnouts medewerkers hun werk continue bewaakt zodat geen enkele graffiti artiest met een spuitbus het huisje kon benaderen en bleven de kunstwerken in takt, totdat de gemeente het huisje uiteindelijk liet slopen.

Als ‘bijproduct’ van de activiteiten aan het penhuisje had Arnout de gelegenheid zijn hulpjes gade te slaan. En dat leidde tot een reeks schilderijen waarbij niet het penhuisje centraal stond, maar de mensen die mee hielpen. Onderstaand een voorbeeld van deze reeks (privébezit, niet te koop):

Zwervers Canadaplein Alkmaar

Cartoonesk

Een voorval uit de privésfeer leidde tot een spontaan cartoonesk schilderij (privébezit, niet te koop) .

Boem is ho!

2 gedachten over “Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: