Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Over Mij

Mijn naam is Eric van Rhoon.

Ik ben geboren en getogen in Alkmaar en inmiddels woonachtig in Oudorp.

Na een technische opleiding en een relatief korte werkzame periode in die sector besloot ik om het roer om te gooien en startte met de opleiding Sociaal Cultureel werk, specialisatie “kunstzinnige vorming” op de Karthuizer Academie te Amsterdam.

Daarna volgde de lerarenopleiding “De Witte Lelie” in Amsterdam, hierin studeerde ik af als docent tekenen en beeldende vorming.

In die periode was ik actief met het maken van grote muurschilderingen. Zo kreeg ik ondermeer de opdracht van de gemeente Alkmaar om een grote muurschildering aan te brengen op het Canadaplein in Alkmaar. Hierna volgden meerdere opdrachten. Na de aankoop van een pand in de Emmastraat in Alkmaar, startte ik een galerie. Er volgden meerdere exposities in o.a. Alkmaar, Bergen, Utrecht en Amsterdam.

Door een uitslaande brand in mijn atelier en de komst van twee kinderen is er een periode geweest waarin het schilderen naar de achtergrond verdween. Hoewel ik in de jeugdzorg werkzaam ben, ben ik naast pedagogisch medewerker ook  actief als kindertherapeut bij vechtscheidingen en docent beeldende vorming. Ik heb, naast mijn eigen atelier, de beschikking over een atelier bij “Voor-Werk”. Dit is een onderdeel van “Parlan” (https://www.parlan.nl/home/), dat zich richt op arbeidstoeleiding voor jongeren.

Sinds kort heb ik het schilderen weer opgepakt en werk ik onder mijn derde roepnaam “Arnout”. Ik heb mijn intrek genomen in een nieuwe atelierruimte aan de Edisonweg 12 in Oudorp, het voormalig Alkmaarse Courant gebouw. In dit gebouw zijn meerdere kunstenaars gehuisvest en dit werkt stimulerend en inspirerend. Op dit moment richt ik me op een geheel nieuwe manier van werken met een eigen handschrift waardoor een herkenbare stijl ontstaat. Het atelier leent zich er voor om op grote formaten te werken met veel textuur. Ik hoop regelmatig met veel nieuw werk mijn atelier open te kunnen stellen voor publiek en daar exposities aan te kunnen koppelen.

Mijn atelier

%d bloggers liken dit: